Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

7 Ekim 2022 Cuma

Mahsa Amini

 

Mahsa Aminin ölümün ardından yaşananlar gelişmeleri merakla takip ediyorum. Okulların açılmasıyla birlikte lise öğrencileri de protestolara katıldı. Okullarda, sokaklarda zorla dayatılan örtüler ellerinde sallayarak sokaklarda yürüyorlar.  Haber sayfalarında ki bu konu hakkında ki haber yorumlarını mercek altına aldım. Bu konu hakkında insanların yorum yapması, bu konuyu düşünmesi ve konuşmasını çok değerli buluyorum. Her ölüm gibi Mahsa’nın ölümü de ardından bir çok kişiye bir çok şeyi öğretiyor. Öğrettikleri çok değerli bilgiler, ilahi planın adım adım yürürlükte olduğunu bir kez daha kanıtladı. Türkiye’nin bölge için önemi zaten çok büyüktü. Laik ve demokratik yönetim anlayışımız sayesinde halen dimdik ayaktayız. Başka hiçbir devlet ve millet bizim yaşadığımız bunca sorunun üstesinden gelmeyi başaramazdı. Hiçbir şeyin farkında olmamanız sizi büyük planın dışında bıraktırdığını sandırmasın…

Yorum sahipleri temelde insan hayatının değerli olduğu konusunda hemfikir. Bu olayların daha büyük kargaşaya neden olacağını düşünenler kadar, protestoların İran rejiminin yıkılmasına sebep olacağını düşünlerde var. Ben İran rejiminin yıkılacağını düşünenlerdenim. Bir kaç yorum ve yorumlara karşı verdiğim cevaplar aşağıda...

Yorumcu 1: Ulan varya ne trollenmiş kitle var arkadaş. Ahlak polisi veya İran Şeriat Rejimi şimdiye kadar kaç tane kadını, kızı dövdü ve öldürdü. Daha doğrusu halkını baskı altında yönetti, en sonunda patladı. Halk bunu Amerika ve İsrail yaptı diyorlar bu troller. O zaman o iğrenç şeriatı da Amerika ve İsrail getirdi, İran’a ve İran halkının başına bela etti. Onu kabul eden bunu da kabul edecek.

Yorumcu 2 : Sen ve senin gibi ahmaklar emperyalist güçlerin tek ve en etkili silahı sen ve senin gibi ahmakları böyle sokağa döküyorlar. Hiçbir şey yokken en ufak hatta hiç olmayan bir hikayeyi uydurup sokağa dökebiliyorlar. Bu ülkede bu gibi örnekleri çok gördük. Bir şişe, bir biraya bile belediye otobüsü panzerleri hatta ambulansları yakan cam çerçeve indiren şerefsiz köpekleri de çok gördük. Fondaş medyanın trol köpekleri.

Yorumcu 1: Senin ananı, karını, kızını torununu, yeğenini yaşları kaç olursa fark etmez isterse küçük çocuk olsun umarım dayak atarak gebertirler onları. Umarım öyle bir şey yaşarsın sonra sana birisi gelir hakkını arama sokağa çıkma protesto etme diyen olur. Aynısını yaşarsın umarım. Sonra adalet diye ağlarsın. Ve sana bu yazdıklarını aynısını suratına söylerler.

Haccecan’ın Yorumcu 2’ ye Cevabı: Hak mücadelesi diye sokağa dökülenlerin arasında aşırılığa gidenleri bu teknoloji çağında tespit etmesi çok kolay. Cezasını kes onların. 10.000 kişinin içinde 100 kişinin aşırılığı o haklı davanın amacına zarar vermemeli. Peygamberimizde putları devirdi. Kamu malına zarar verdi. İnsanların değer verdikleri onların değerini hak etmediğini ispat etmek için kafalarında değer verdiği şeylerin yıkılabileceğini onlara ispat etmek gerekiyor bazen. İnsanların neye karşı nasıl mücadele etmesi gerektiği hassas bir ayar. Dengeyi sağlamak çok önemli.

Ayrıca sokağa dökülme konusunda bir çok kişide Ukrayna konusunda şikâyeti dillendirdi. Müslüman ülkeler için bu kadar tepki göstermediniz diyenler var. Ee burada Müslüman bir ülkede yapılan zulüme sessiz kalınmıyor. Bu seferde her şeye itiraz ediyor deniliyor. Bu konuda net olarak insanlar ne yapmalı? Kimin sözüyle hangi haksızlığa itiraz edelim. Bu konuda söz dinlenecek yetkili kim sizce?

Haccecan’ın yorumcu 1’e cevabı: Görüşlerinize katılıyorum ancak kızgın olduğunuz yorum sahibinin eşi çocuğu vs masumların adaletsizlikle ölmesini dilemenizi size yakıştıramadım. Masumlar öldüğü sürece dünyada huzur olmayacak. Sakinleştiğinizde tekrar bu konuyu düşünün. Saygılar.

Yorumcu 3: Ulan geri zekâlılar Irağı, Suriye’yi, Libya’yı, Mısır’ı, Afganistan’ı görmediniz mi? Az akıllanın oyuna gelmeyin.

Haccecan: Ukrayna neden savaşta? Güçlü ve zalim olanın savaş çıkarmak için her zaman bir nedeni olacaktır. Bu kadınlar hiç mi hak aramayacak? Kadının ezildiği yerde güçlü bir devlet zaten olmaz.

Yorumcu 3: Yıllarca Ortadoğu da ölen kadın ve çocuklar için hiç sokağa dökülmedi kimse neden acaba?

Haccecan: Konu değiştiriyorsunuz. Savaş bir tek Ortadoğu’da çıkarılmıyor. Dünyanın her yerinde savaş var. Kadınların özgürlük mücadelesi savaş nedeni olacak ses çıkarmayın söylemleri haklı mücadeleye karşı duyarsız bir yaklaşım. Ortadoğu’da ölenler içinde siz öncü olun, miting düzenleyin, insanları organize edin, ses çıkaralım hep birlikte. Niye sokağa çıkılmadı diye şikayet etmekle kalmayalım.

Yorumcu 3: Kadın haklarının olması gerektiğini düşünüyoruz zaten ama amaç gerçekten bu kadınların haklarının savunulması değil devleti yıkmak ve otoritesizlik yapmak amaç bu.

Haccecan: İstihbaratınız kim? Devletler gizli bilgilerini sizinle mi paylaşıyor? Güçlü bir devleti kimse karıştıramaz, ona savaşmaya cesaret edemez. Orta doğuda ki ülkeler güçlü olsa bu halde olmazdı zaten. Kadının baskı gördüğü yerde çocuklar güçlü büyümez. Bunların farkında olan kabala oyunu hep din ve kadın üzerinden yürütür. Masum bir kızın ölümü üzerine çıktı olaylar. Lise kızları da destek veriyor. Orada ki kızlara değil de bu hak mücadelesinden savaş çıkaracaklara da bir çift laf etmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Bekliyorum