Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

1 Nisan 2009 Çarşamba

Seçim ve Sonuçları 2


Yaprak Dökümü 1 yazısında annemle ilgili maddelere bir tane daha eklemek istiyorum.
7- Hayatında aldığı ikinci gülü oy toplamak için evlere dağıtılan güllerden alan annem; gelen giden bütün komşulara bu gülü anlatıp, burada kayıtlı olsaydı oyunu bu partiye vereceğini söyledi. Ne yazık ki oyunu burada kullanmadı. Aldığı gülün karşılığını veremedi. Annem ilk gülünü kuzenimden anneler günü için almıştı. Bunu ben unutmuştum ama o unutmamış, "ilk gülümü kuzeninizden, ikinci gülümüde bu partiden aldım" demişti. Çocukken anneler günü için bizde ona bahçemizden topladığımız kır çiçeklerini toplayıp vermiştik. O günü hatırlıyor mu bilmiyorum.
Siyasetçilerin dikkatine!!! Seçim zamanlarında halka dağıttığınız gül, çiçek, kalem, kömür, çamaşır makinası, kartvizit, afiş, el ilanları vs... küçük ilçelerde etkisi büyük oluyor. Özelliklede eşinden, çevresinden saygı, sevgi, takdir görmemiş kadınlar sizin bir gülünüze kanıp, oylarını yolunuza feda etmeye hazırlar. Anadolu böyle insanlarla dolu. İlgiye, sevgiye, bilgiye, eğitime muhtaç insanlar... Bu kozu iyi kullanın bence... Seçimde sandıktan çıkıp iktidar olmak için yapılan herşey mübâh nasıl olsa... Bir güle, bir iltifata kanan biz kadınlarda suç yok!!. Biz masumuz!!... Sevgiye, ilgiye aç yetiştirilen, büyütülen, koca evindede bunları görmeyen kadın sevgi ve ilgiyi gördüğünde sevginin sıcaklığına dayanamayıp akılları baştan gidiyor ve aklını çalıştırmak yerine duygusal davranıyorsa suç kadında nasıl olsun ki?.... Duygusal davrandığında da sonuç yine hüsran, sonuç yine acı. Duygusal karar verdiği için yıkıma uğrayan, acı çeken kadın, duygularını yok edip mantıksal davranmaya başladığında ise sonuç daha kötü... Mantık dünyasında duyguya yer olmayınca ver elini tartışmalar, kavgalar, tatsız, tuzsuz, soğuk bir dünya!!!... Daha kötü günler bizi bekliyor... Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.. Sevgi yoksa huzurda yok, mutlulukta...
Dün saçlarımı kısacık kestirdim. Kendimden sıkıldım, bir değişiklik yapayım dedim. Bugün baya iltifat aldım. İltifat edenler parti adayı olup, seçim zamanı olsaydı hiç düşünmeden ona oy verirdim. Şanslarına küssünler artık.
Seçim sonuçları yüzünden tartışan dostlarımın bu yüzden dostluklarını bitirmelerini söylemeleri ise dün acayip keyfimi kaçırdı. Biz çok iyi dosttuk ve yıllardır birbirimizle irtibatımızı koparmamıştık. Siyaset yalan ve dolan işidir. Yalan dolan yüzünden dostluğunu bitirenler nedir? Arkadaşlarıma biraz düşünmeleri ve kızgınlıklarının geçmesi için zaman verdim. Bu dostluğu b..ktan bir konu yüzünden bitirmelerine izin vermeyeceğim.
Seçim sonrasında ise duyduklarım, gördüklerim dudak uçurtacak cinsten. Demokrasiyi hiçe sayıp oy istemeyi; tehdite, şantaja dönüştürenler, birbiriyle kanlı bıçaklı olanlar, küsenler, darılanlar... Oyunu gerçek hizmet edene değilde, hatır gönül, çıkar için verenler... ler.. ler... daha neler neler....
Dünya bir akvaryum bense akvaryumun dışında olup bitenleri hüzünle izliyorum. Bakalım balıklar arasında ki mücadele nasıl sonuçlanacak?
Sonra balıklarıda içten içe yok eden parazitlerinde olduğunu öğreniyorum. Susup oturuyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Bekliyorum