Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

26 Mart 2009 Perşembe

Bayılma...


Kızkardeşim bugün bayıldı.. Onun o hali aklıma geldikçe kötü oluyorum.
Hasta olan kızkardeşim; işten izin alıp geldi eve, beraber doktora gittik. Doktor kriptik tonsilit olduğunu penisilin vurunması gerektiğini söyledi. Penisilin alerjisine acil müdahale yapabilmek için bir tek hastanede vurdukları için, işten bir abimle düştük hastene yollarına. Acilde tanıdığım bir doktor vardı. Sağolsun ilgilendi bizimle. Penisilini vuruldu ve müşahade odasına aldılar. Durumu iyiydi, kızkardeşimi başında beklerken, bizi hastaneye götüren abi biraz hava almak için beni dışarıya çıkardı ve "annesini daha önce acile getirdiğinde kimsenin ilgilenmediği olayı anlatmaya başladı. Bu arada benim aklım kızkardeşimde, abinin sözünüde kesmek istemediğimden sonuna kadar dinledim abiyi.. Artık baktım olmayacak, 'benim aklım kızkardeşimde, içim rahat değil' deyip kızkardeşimin yanına gittim. Kapıda bir kadın "kızkardeşiniz sizi çağırıyor" dedi, daha da hızlandım. Kız kardeşim yatakta kendinden geçmiş, gözleri tavana bakıyor, yüzü korkunç bir halde. Panikleyip hemen doktor hanımı çağırdım. Kardeşim kendine gelsin diye uğraşmaya başladılar, ben kenarda izliyorum. Bu arada dişleri kenetlenmiş kızkardeşim rahat nefes alsın diye ağzını açmaya çalışan beraber gittiğimiz abinin elini ısırdı. Damar yolu açıp serum taktılar. Kardeşim biraz kendine geldiğinde, karnı aç olduğundan bu hale geldi deyip beni yemesi için birşeyler almaya dışarı gönderdiler. Dışarı çıkarken beraber gittiğimiz abiye; " kardeşimin yanından sakın ayrılma" diyorum. Hastanenin yakınlarındaki bir marketten rahat yiyebileceği meyveli yoğurt ve meyve suyu alıp geri döndüm. Kardeşim hala yatıyordu, o halde görünce daha da kötü oldum. Ama morali yerine gelsin diye onu güldürmeye çalıştım. "Fenalık geçirirken ne korkunç oluyorsun, bir daha beni böyle korkutma" dedim. Bu arada kayınvalidesi diğer yatakta yatan kadında söylediğime destek oldu. Kadın; "Seni öyle görünce bende ölüyorsun sandım, bende çok korktum" dedi. Bu lafın üstüne gülmeye başladık. Kızkardeşime meyveli yoğurdu yedirmeye başladığımda, "yavaş ol elimide yiyeceksin" diye muziplikler yapıyorum. O keyiflenince bende keyiflendim, ama yine elim ayağım titriyor belli etmemeye çalışıyorum. Bu arada gözyaşları akmaya başlayan kızkardeşim birden ağlamaya başladı. Oda korkmuş ve paniklemişti.
Kız kardeşim; En son kadına "ablamı çağırırmısınız" dediğimi hatırlıyorum, ondan sonra birşey hatırlamıyorum, rüya görüyordum" dedi. Valla ölene, bayılana birşey olmuyorda, kalan için zor... O yaşadığım korkuyu Allah bir daha yaşatmasın....
Şu insan psikolojisi çok değişik bir şey... Hala çözebilmiş değilim. Kızkardeşimin yüzünü öyle ilk gördüğümde tepkim neydi biliyormusunuz? Güldüm.. Evet güldüm. Kızkardeşimin bana şaka yapmak için ağzını gözünü öyle yamultuğunu düşünüp güldüm, sonra niye şaka yapsın ki diye ciddi bir durumun olduğunu görüp doktorun yanına koştum... Ne gündü Allah'ım...
Yerel seçimlerde görevlendirildim. Eğitim için toplantı yapıldı. 150 kadar görevlinin arasında tek bayan olduğumu düşünüyordum ki, bir umut ışığı son dakikada belirdi salonda. Niye o kadar erkeğin arasında iki bayan görevlendirildik anlam veremiyorum. Türkiye erkeklerden mi oluşuyor?
Eğitim veren hakim bey çok gençti. Genç yaşta hakim olmayı başardığı için "helal olsun be adama" diye geçirdim içimden... Seçimlerde ilk defa görev aldım. Benim için iyi bir tecrübe olacak inşallah.
Seçimler öncesi buradada hummalı bir çalışma var. Yıllardır bir taşı alıp başka yere koymamış belediye her gün çöp arabasını gezdiriyor, yolları süpürüyor, geçen sene yaptırdığı otobüs durağını söküp, yerine yenisini koyuyor.... Yıllardır çalışıyormuş numarası yapıyor... Bende yedim... Yerel seçimler için bir partiye oy vermenin mantığına inanmıyorum. Başkan adaylarının kişiliklerini araştırıp, daha önce ne yapmış onlara bakmaya çalışıyorum. Ve hala hangisine oy vereceğimi bilmiyorum.
Bugünün en büyük olayı kızkardeşimdi.. Aklıma geldikçe kötü oluyorum.. Kimse sevdiklerini kötü halde görmez inşallah.... Yalnızlığın ne lanet bir şey olduğunu daha da iyi anladım, bizi hastaneye götüren abi, tanıdığım doktor, evde annem - babam olmasa, ben olmasam ne olurdu kardeşimin hali? Allah kimseyi kimsesiz koymasın.
26.03.2009
Haccecan

4 yorum:

  1. kabus gibi bu ya... çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  2. dostum çok geçmiş olsun ya allah daha kötüsünü vermesin. öpüyorum sizi aeo

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun..Üzüldüm..
    Yapabileceğim bir şey olursa herhangi birşey haber verin..:(

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun canım,okuyunca üzüldüm gerçektende:(
    inş. iyidir şimdi kardeşin,Allah sağlığımızla,sevdiklerimizln sağlıklarıyla ve korktuklarımızla islah edip imtihan etmesin inş.,

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum