Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

3 Mart 2009 Salı

Hayatımın hatası mı?


Bu hafta kötü bir hafta... Kızkardeşim bu hafta tayin isteyecek, iki aya kalmaz gider buradan. Annem ise "haftasonu İstanbul'a gideyim" diyor. Gitme kararlarının alındığı bir hafta. Giden ben olsam bu kadar üzülmezdim sanırım, geride kalan olmak çok kötü bir şey. Bu geride kalan olma ve yalnız kalacağım psikolojisiyle hayatımın hatasını yapacağım diyede hiç bir karar almak istemiyorum.
Bakmayan kusur'un bütün kusurları gözüme batmaya devam ediyor. Her gün arayıp soruyor, güzel mailler yolluyor. O aradığında telefonu istemeyerek açıyorum, maillerini ise doğru dürüst okumuyorum. Ama içinde bulunduğum yalnız kalma psikolojisinden dolayı içimden gelmeyen şeyleri yapmaya zorunluymuşum gibi hissedip yapıyorum. Telefon ve internetten alamadığım elektriği belki yüzyüze görüşerek alırım umuduyla "bakmayan kusura"; "İnternet veya telefondan gerçek iletişimin kurulamayacağını, buraya gelmeyi ne zaman düşündüğünü?" sordum. O ise bana; "görüşmek için benim oraya gelip gelemeyeceğimi" sordu. Bu cevabı hiç hoşuma gitmedi. Görmek, tanımak isteyen çoktan gelirdi. Üstüne üstlük birde benim gelmemi bekliyor. Sen fedakarlıkta bulun ki, benden fedakarlıkta bulunmamı bekle... Fedâkar olabilme sınırım ise tamamen karşı tarafın elinde... Bana bir adım gelmeyene ben nasıl koşayım? Artık yüz yüzede görüşmek istemiyorum, en kısa zamanda bunu bakmayan kusura söylemeyi düşünüyorum. Nasıl söyleyeceğim onuda bilmiyorum. Duygusal bir insan olduğunu söylemişti, umarım çok üzülmez.
Birde koyu bir x partizanı. "Eşi olacak kişinin kendisini bu konuda desteklemesini istermiş. İlerde siyasete atılıp milletvekili adayı olmayı planlıyormuş." En çok kaçtığım şeylerin başında ise siyaset gelir. Yalan, dolan gibi gelir siyaset bana. Bende "eşi olacak kişinin x partisinin zıddı bir partiden yana olsa, eşine destek verip vermeyeceğini sorduğumda" bakmayan kusurdan; "asla! desteklemem" cevabını aldım. Bu cevap karşısında bozuldum. Ondan sonra konuşmayı çok uzatmadık kapattık telefonu. Bugün arayıp "kırılıp kırılmadığımı" sordu. Ben ise " Kırılmadığımı, insanların farklı düşünebileceğini, benim için önemli olan hususun; farklılıklara saygı gösterilip, gösterilmediğidir" dedim. Ondan sonra alttan almaya çalıştı ama benim açımdan pek bir şey değişmedi. Siyasi olsun, dini olsun bir görüşe, bir düşünceye tutkuyla bağlanılmasını doğru bulmuyorum.
Off annemin, kızkardeşimin beni düşürdüğü durumlara bak...Yalnız yaşamaya alışmışken yine döndüm başa. Yalnızlığa alıştım denmezdi ama öyle böyle yaşıyordum. Evden kaçma fırsatlarının hepsinde evden kaçtım, evde hiç durmamaya çalıştım. Döndüm dolaştım geldim yine eve. Alışmamak için elimden geleni yaptım, mümkün olduğunca uzak durdum. Sürekli laf soktum, taş attım annemlere. Ama vallahi sevdiğimden. Şimdi yine gidiyorlar, kalıyorum sap gibi yaaa... Belli süre zarfında benim yalnız kalmamam gerek... Hayatımın hatasını yapabilirim...

10 yorum:

  1. Aslında geçen günkü yazınla bu yazın tamamıyla çelişiyor orada kendisine güvenen, kendinden emin bir Haccecan varken birden ne oldu neden bu kadar değiştin ki? Kendine güvenini yitirmiş bir halin var bizim tanıdığımız Haccecan yanlış yapmaz.
    Bana düşmez belki ama madem ki yazdın ve paylaşmak istedin bakmayan kusur'a daha fazla umut vermeden kusura bakma desen iyi olur gibi geliyor dışarıdan göründüğü kadarıyla birbirinize uyumlu değilmişiniz gibi görünüyor. Tabii bu senin anlattıkların doğrultusunda böyle.
    Sevgi ile Kal ve lütfen kendine güvenini yitirme.

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin. Yalnız kalma psikolojisi insanları bazen saçma şeylere itebiliyor. Umarım sizi de saçma şeylere itmez. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili haccecan;
    Ben de tutsağın söylediklerine aynen katılıyorum.Sen kendine güvenen bir kızsın bana göre.Sevgilerimle dilek.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. 1- Bakmayan kusura gerektiği gibi bir cevap verilipp, bir an önce onu hayatından çıkarmalısın. Aanladığım kadarı ile bir uyumsuzluk mevcut. Parti meselsinde de bu olay sırıtmışş. Belli ki arkdaşın karşıdakine eşi de olsa özgürlük tanımaya hiç niyeti yok. Sende takdir edersin ki o dışında bile belli olan içinde taşıdığın özgür kız hacce profiline hiç uymuyor bu.
    2-Yalnız kalmaya alışacaksın . Sen yıllardır yalnızssın. Sadece uzun süreli misafirlerin geldi gitti öle düşün. Ünv. okurken de yalnızdın.
    3-Hiç korkmuyorum sen yalnızken hata yapmassın. Yapmadın.
    4-Kızkardeşine hayırlısı olur inş. Pişman olmassın.Allah utandırmasın.
    5-Haccecanın annesi güle güleee git.
    6-Yaza inş nagihanla çollu çocuklu yanındayızz. Allahtan bişey olmassa. Hazırla kalkanlarını zeze ile efe geliyor.
    7-Sen yalnız kalmassın dostum yüreğin büyükk senin içinde çok insan ve sevgi varrr..
    8-Sanırım çok uzun bir post oldu b..knu çıkarmadan kesiyorum.
    9-Sevgiler öptüm .

    YanıtlaSil
  6. Sürekli kendisini ön plana çıkartan ve aslında kendi kendisine aşık insan tipleri vardır. Ne yapsanız, ne etseniz nasıl biri olursanız olun onun nalıncı keseri gibi hayatı kendine yontarak yaşamasını engelleyemezsiniz..
    Evlilik iki kişinin dansı ise onlar birlikte uyum sağlamaya çalışmak şöyle dursun. Kendi kafalarına göre piste eğlenirken partnerlerinin sürekli uyum sağlama çabasını görmezden gelirler.
    sonuç bir ömür sürecek olan bu dans ya çok kısa sürer yada yavaş ve ağır seyreden bir kişiliksizleşmeyle son bulur..

    İnsanın duygusal olduğu bir anda karar vermemesi gerektiğini bilecek denli çok yaşadım..
    Beni dikkate alan her kişiyede şiddetle tavsiye ederim..:(

    YanıtlaSil
  7. sevgili haticecim,önce yazını sonrada,yapılan yorumları okudum,ve şimdiye dek tanıdığım haticenin güçlü ama bi okadarda duygusal biri olduğunuda düşünürsem,bende şunu diyebilirim nacizane,duygusal kararlar veya kararsızlıklar verme,ve kendini saatlerce,günlerce dinliycek kadar yalnız bırakma,yazdığın kadarıyla diğer arkadaşla pek uyumlu görmedim sizi,yada şöyle söyliyim,elektrik alamadığın için herşeyini mantıksal olarak gözüne batıyor gibi,ikiniz adınada hayırlısı olur inş. canım,

    YanıtlaSil
  8. bende , kusura bakmazsan, kusura bakmayana kusura bakma de diyenlerdenim..

    YanıtlaSil
  9. blogunu bilmiyor sanırım.bize yorum yapmak düşmese de, birbirinizden farklısınız gibi geldi. bir de ilk o gelsin bi zahmet.

    yalnızlığı dert etme. herşey geçiyor.keyfine varmak gerek.

    YanıtlaSil
  10. blogunu bilmiyor sanırım.bize yorum yapmak düşmese de, birbirinizden farklısınız gibi geldi. bir de ilk o gelsin bi zahmet.

    yalnızlığı dert etme. herşey geçiyor.keyfine varmak gerek.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum