Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

5 Mart 2009 Perşembe

Bitti...


Bakmayan Kusur' la görüşmemi bitirdim. Taraftarı olduğu x partisine destek olacak, ailesine saygıda kusur etmeyecek (özelliklede annesine), zor günlerinde yanında olacak, fiziğini değil ruhunu seveceği bir eş arayan Bakmayan Kusur söyledikleri ile davranışları arasında çelişiyordu. Kendi x partisine destek isterken eşinin partisine asla! destek vermeyeceğini söylüyordu. İnsanın ilk önce kendisine sonra bütün insanlara ayırım yapmadan saygı gösterilmesi gerekiyorken bakmayan kusur ailesine ve özellikle annesine saygı beklediğini dile getiriyordu. Birkaç kişiye özel olarak saygı gösterilmez ki... Gösterilsede samimi olmaz, özel muameleden öteye gitmez.
Sorunlar olduğunda aile büyüklerinin soruna müdahale edebileceğini söylüyordu ben ise "Eşler arasındaki sorunlar yine eşler arasında kalmalı. Büyüklere danışılabilir ama sorunların üstesinden eşler beraber gelmeli, eşler arasına kimsenin girmemesi sağlanmalı, girmeye çalışanada engel olunmalı. Eşler sorunların üstünden beraber geldikçe daha sağlam, daha güçlü ve daha birbirine bağlı bir ilişye sahip olacaklarını" Bakmayan Kusur'a söylediğimde kendisinden bir cevap alamamıştım. Bu suskunluk ise beni haklı görmediğini, kendi aile içi sorunlarına aile büyüklerini karıştırmaya niyetinin olduğunu düşündürdü bana. Nice eşler kendi sorunlarına ailelerini ortak ettiği için dağıldığına çokca şahit oldum. Bakmayan kusur şahit olmadığından böyle düşünüyor olsa gerek.
Dış görünüşe önem vermediğini söyleyen Bakmayan Kusur benim "hoş birisi olduğumu, kendisinin ise kilolu ve çirkin olduğunu" söylüyordu. Dış görünüşe önem vermeyen Bakmayan Kusur msnde gördüğü bit kadar fotoğrafımla benim hakkımda yorum yapabiliyor, kendisinin ise çirkin olduğunu söyleyebiliyordu. Eşim olacak kişi çirkinde olabilir, sevgi her çirkinliği güzelliğe çevirirdi. Çirkin olsa bile bir insanın güzellikten ziyade özgüvene sahip olması dahada önemlidir. Sonuçta insan yaratılırken vücudunu, yüzünü seçme şansı kendisine verilmiyordu.
En son görüşmemizde de soy ismimi sorup beni araştıracağını söylemesi ise ipleri kopardı. Soyismimi söyledim ve beni araştırmasını özellikle istedim, çevremde nasıl biliniyordum merak ettim çünkü. Araştırırken çevresinin geniş olduğundan, beni sorabileceği tanıdıklarının olduğundan bahsetmesi ise içten içe beni öfkelendirdi. Her fırsatta önemli yerlerdeki tanıdıklarından, çevresinden bahsetmesi hoşuma gitmiyordu ve bana itici geliyordu. İnsanın ilk önce kendine güvenmesi gerek, tanıdıklarına değil. Eşim olacak kişiye sorgusuz sualsiz güvenmeliydim ve onunda bana aynı şekilde güvenmesini bekleyebilmeliydim. Beni araştırarak, güven problemi yaşadığı belli oluyordu.
"Kıskanç olduğunu, eşinin kendisine eski ilişkilerini anlatmasını ama eski sevgilileriyle görüşmesine müsade etmeyeceğini" söylemişti. Bakmayan Kusur geçmişte baya fırtınalı bir hayat yaşamış ki eşi olacak kişininde aynı hayatı yaşadığını düşünüyor olsa gerek. Ben ise kıskançlığı kaldırabilecek bir yapıda değildim. Eşimin bir erkekten beni kıskanması demek " kıskandığı erkekle beni aynı yatakta hayal edebilmesi" demekti benim için. Bana bu hakâreti yapmış erkeği zaten sevemem ben. Nerede, nasıl davranması bilen bir erkek-kadının kıskanılmaya ihtiyacı yoktur. Kendi kafasında hayaller kurup, yerli yersiz kıskançlık krizlerine giren bir erkeği eş olarak geçmek en son tercihim olur herhalde.
O kadar detaycıyım ki, Bakmayan Kusur'un bir kaç sözüyle neler neler düşünüp, ne sonuçlar çıkartabiliyorum görüyorsunuz.
En azından bir tecrübe daha edindim. Önceden tanıdık birileri vasıtasıyla tanıştırılıp evlenmenin doğru olduğunu düşünüyordum. Bakmayan kusurla konuşmamızda çok kasıldım, kendimi sorguda gibi hissettim. Eşim olacak kişiyle ilk önce çok iyi bir arkadaş, dost olmayı, kasılmadan rahatça konuşabilmeyi çok isterdim.
Bu hafta alınan gitme kararlarına bir yenisi daha eklendi. Erkek kardeşim de bir ay içerisinde staj için gidecek. Erkek kardeşim geldiği günle kıyaslanamayacak kadar değişti. Onun adına çok seviniyorum.
Kaçtığım yalnızlık karşıma dikildi. Yalnızlıkla ben ikili olacağız ama iyi bir ikilimi, kötü bir ikilimi olacağız bilmiyorum. Şimdilik....

5 yorum:

  1. Bu bakmayan kusurdan nefret ettimm. Birkere saygıı karşı taraftan istenmez saygı gösterilecek kişi bunu hak eder. Önce anneye saygı istemek çok saçma. Dur bakalım önce anne göstersin sevgisini zaten alır saygısını. Yani bu kadar detaycı biri zorrdostum . Ya inannki anlattığın karekter hiç yaşanamayacak gibi bir karekter ama dostum inanki evlendikten sonra çıkan bu tip huyları insan kabulleniyor ama senin gibi evlenmeden önce ince eleyip sık dokursann bu sorunlar aşılmaz gibi geliyor.Dedimya evlilik müessesi içinde gelişince bu problemler zamanla aşılıyorrr. Yazının sonunda ki kardeş profilinin ayrıntılarını merak ediyorum .Çok da gururluyum adınaaaa. sevgiler dostum.

    YanıtlaSil
  2. bu kadar rahatsızlık yaratmışsa sizde bu kusur arkadaş zaten kusurlu olduğu aşikar.doğru bir karar olmuşa benziyor.inşallah soyadından başa bela olmaz tabi klasik heyyt beni kimse bırakamaz ben kovarım düşüncesiyle.

    YanıtlaSil
  3. eğer bi insanı beğenemiyorsak,kendimize uygun olmadığını düşünüyorsak kendimizi zorlamamamız lazım sende en iyisini yapmışsın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eğer bizimde katkımız varsa kusura bakmasın artık.:)
    bu arada obsessive compulsive disorder geldi aklıma nedense.:)

    YanıtlaSil
  5. "Herşeyin hayırlısı" derdi büyüklerim. Ben de aynısını diyorum her ne kadar büyüdüğümü reddiyor olsam da. Sevgilerle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum