Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

27 Mart 2009 Cuma

Kitap Sobesi


Sevgili Şeker Portakalı beni sobelemiş. Kendisine teşekkürlerimi, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Konumuz ise "etkilendiğim bir kitabı anlatmak".
Bir kitap olarak neden sınırlandı bilmiyorum ama ufak bir hile yapıp, çok etkilendiğim üç kitabın ismini yazacağım.
1- Lise yıllarımda gözyaşları içinde okuduğum, savaşı, savaşın olumsuz yönlerini anlatan bir kitap. Korkunç Yıllar. İnsanların birbirlerine nasıl zulüm yaptığını, nasıl canavarlaşabildiğini, ne acılar çektiğini bu kitabı okuyarak öğrendiğimde, bu dünyaya bir anlam veremedim ve neden sorularını sormaya başladım. Cennet olabilecek dünyayı cehenneme çevirmiş içinde cayır cayır yanıyorduk. Dünyayı kurtarabilecek kadar güçlü olduğunu sanan Haccecan bu cehennemi cennete çevirebileceğini düşünüyor, elinden birşey gelmediği için üzülüyordu. Güçlü olmadığını öğrenmesi uzun bir zaman alacaktı ama sonunda anlayacaktı.
2-İçindeki isyanları, dünyaya karşı gelmesi ile kendimi birebir benzettiğim asi kız Roxy karakteri ve Leyla'nın Evi kitabı.
3-Saflığı, temiz kalbi, hırpalanmışlığı, yenilmek yerine inadına yaşamayı tercih eden Meryem karakteri ile Zülfü Livaneli'nin Mutluluk adlı kitabı.
Şimdi sıra geldi arkadaşlarımı sobelemeye. Aşağıda ismi yazılı olan arkadaşlarımı sobeliyorum. Sobe konusunda zorunlu değilsiniz arkadaşlar, içinizden ne geliyorsa onu yapın. Kolay gelsin.

4 yorum:

  1. Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil
  2. Ben kitaplardan öğrendiklerimi hayattan dahi öğrenmedim...
    Onun için severim onları..

    YanıtlaSil
  3. ne güsel bi şekilde sobelenmişim:)
    teşekkürler canım,inş. en kısa zamanda cevaplayacağım,,

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum