Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

17 Mart 2022 Perşembe

Fazla Yakınlaşma

 

https://www.youtube.com/watch?v=UU5u3yum5gY

Üsküdarda fazla yakınlaşmayın tartışması.

Bu videoda ki görüntüler üzerine fikir dünyamda oluşan düşünceleri yazıya dökme ihtiyacı hissediyorum.

İlk önce internette ki bu video üstüne yapılan farklı yorumları ifade edeyim.

Bir gurup bu videoyu izlemeden haberin başlığında ki “ fazla yakınlaşma” kelimeleri üzerine hemencecik yorum yapmış. Fazla yakınlaşma ifadesi ile filmlerde ki sevişme sahneleri aklına geldiğinden o sahneler üzerinden önyargılı yorum yapıyorlar. Onlara göre kadın ve erkek restorandın ortasında çırılçıplak soyunmuş çılgınlar gibi sevişiyorlardır.  Yorum sahipleri ise o esnada yan masada çoluk çocuklarının bu sevişmeye şahit olmaması için çocuklarının gözlerini kapatmakla uğraşırken garson sevişenlerin üzerlerine çarşaf örtmekle uğraşmaktadır. Videoda ki çiftimizi uyaran garson, hayal dünyası sevişme sahneleri ile dolu insanlar tarafından yoğun övgü almaktadır bu yüzden. Hayal dünyasında yaşayan birisi olarak onların kafalarında neler olduğunun farkındayım. Hayal ile gerçek arasında ki farka nasıl ulaşılacağını tez zamanda öğrenmelerini diliyorum.

Yorum yapan diğer bir gurup ise vidoyu izlemeden geçmişte ki insanların edep ve hayasından günümüzde ki ahlaksızlıklardan dem vurmakta. Geçmişte ki gibi her şeyin örtüler altında, duvarların arkasında yaşanması doğru ve olması gerekendir onlara göre. Geçmişte kadına karşı şiddet, cinayet, ensest ilişki yoktu!! Geçmişe ait bilimsel veride yoktu ama bu önemli değil. Kadın vücudu örtülerin altında olduğundan şehvetini uyandıran hiçbir şey ortada olmadığından her şey güllük gülistanlıktı.  Günümüzde teknoloji yüzünden insanlık bozulmuştur. Her şey gözünün önünde yaşandığından rahatsızlık duymaktadır. Kontrol edemediği şehvet duygularını kontrol etmeye uğraşmak yerine kendinde bu duyguları uyandıran her şeyin göz önünde olmamasını tercih etmektedir. Kendisi de sevişme sonucu annesinin vajinasından çıkarak dünyaya geldiğinden bihaberdir. Ama gerçekler çok farklı. Sende bir sevişme sonucu annenin rahminin içinde 9 ay 10 gün kaldın ve vajinasını yırta yırta dünyaya geldin. Prematüre doğmadıysan tabi.  Görmek istemiyorsa bakmaması gerektiğini, gördüğü şeylerin rahatsız olmasının nedeni kendi düşünce yapısının olduğunun farkında değildir. Henüz!! Oda etrafında ki insanları değil sadece ve sadece kendini değiştirebileceğinin henüz farkında değil. Yaşadığı acılar ve olaylar onu er yada geç bu farkındalığa ulaştıracak ama. Bundan çok eminim. Ha ister bir ömürde ister on ömürde farkındalığa ulaşır. Bu tamamen kendi performansına bağlı.

Diğer bir gurup ise ahlak bekçiliği yapan insanlara seslenerek "yurtlarda çocuklara tecavüz edilirken sesiniz neden çıkmıyor" diye haklı isyanını seslendiriyor yorumlarda. Haklı isyan fakat yeri o haberin altı değil, isyanının çözümü de böyle yorum yapmak da değil. Bir konuya takılıp kalmak deniyor buna. Her konuda, her olayla ilgili yorum yapılan bir sürü haber var artık. O acılar yaşandı maalesef. Keşke yaşanmasaydı. Ama bu hayat denen senaryoda filmlerde yaşananların daha beteri acılar yaşanıyor.  Bedenlenen ruh; her acının ama her acının üstesinden gelmeyi bir şekilde öğreniyor. Rab üzerine verdiği acının kaldırma kuvvetini de ruhuna veriyor çünkü. Bu şekilde güçleniyoruz. Acıyı taze tutmak yerine aynı acıların yaşanmaması için tedbirleri almamız gerek.  Ne yapmamız gerek tam olarak? Çocukları birebir kimseyle yalnız bırakmamak çözüm olabilir mi? Çocukların bulunduğu ortamlara kamera takip sistemleri yerleştirilebilir mi? Çocuğa özel bölgeleri ile ilgili eğitim verilebilir mi? Mahrem yerlerine kimsenin ellememesi ve bakmamasına yönelik eğitimler verilse çocuk tamamen savunmasız bırakılmasa mesela. Pedofili eğilimlilerin bu teknoloji çağında tespit edilmesi çok kolay. Tuzak videolar ile tespit edilebilir. Edilmiştir bile. Onları toplumda deşifre edersin, kimliklerini açıklarsın. Mağdurun kimliği gizli tutulur suçlunun ki değil.  Hiçbir şey ama hiçbir şey çocuğun ruh ve beden sağlığından önemli değil. Pedofilinin kimliğinin bilinmesi ile yaşayacağı buhran, çocuğun ruh sağlığından daha mı önemli!!! Kendini kontrol edemeyen pedofiliyi toplum kontrol altında tutmalı.

Birkaç farklı  bakış açısı daha var “fazla yakınlaşma” konulu video ile ilgili ama konuyu çok da uzatmayayım. Peki bir sürü bakış açısından en doğrusu yani hakikat ne? Hakikate bütün bu fikirlerin toplamından ulaşabiliriz. Yukarıda ki  her bir fikir çok önemli. Fikrin her basamağı çok değerli. Basamakları çıka çıka hakikate ulaşıyoruz. Farklılıklar o yüzden çok önemli. Farklı görüşlerle savaşma, tartış sadece. Hakikate senin zıttın, karşıt gördüğün ulaştıracak çünkü. Farklılıkların çok önemli olduğunu bir kere daha yazmak istiyorum çünkü çok önemli.. Çok çok önemli...

 İlk önce bu videoyu ayrıntılı olarak izlememiz ve hakim bağımsızlığı ve tarafsızlığıyla olayı yorumlamamız gerek. Garsonun tavrı çok düzgün ve yaklaşımı güzel. Bu konuda tebriği hak ediyor. Bu ödül ona. 🏆 Ancak hatalı. Yanda ki kadınların söylemlerinden bunu anlıyoruz. Kadınlar rahatsız olmadıklarını, yanlış bir durum olmadığını söylüyor videoda. Kadınların yaklaşımından sonra garson geri adım atmak zorunda kalıyor zaten. Videoyu çeken çift muhtemelen el ele tutuşup yakınlaştılar. Kadınlar bu durumdan rahatsız olmamışken rahatsız olan kim? Muhtemelen sarılmayı, el ele tutuşmayı bile yasak ve günah olarak varsayan birisi. Onu videodan anlamamız mümkün değil. Bundan sonrası zanna girer. Yorum yapmak çokta doğru değil.

Algılarımız farklı farklı. Sokakta birbirine vuran insanlara tepkisiz kalabiliyorken, sarılan öpüşen çifte tepki vermemizin temelinde ne yatıyor olabilir? Savaşmayı öğrendi insanlık binlerce yıldır. Savaşan insandan sana zarar gelir ama sevgi; saf, masum ve güçsüz algılandığından sevenlerden zarar gelmez anlayışı hakim. Sevişmeyi ve iletişimi ise yeni öğrenmeye başladık. Nasıl tepki vereceğimizi bilmiyoruz henüz. Bir şaşkınlık ve belirsizlik söz konusu çoğumuzda. Tepkimizin nedeni bu. Bu konuda yolumuz uzun… Öğreneceğimiz çok şey var. İnternetten sevişme videolarını izleyen insanların sokakta sarılan çiftlere tepki verdiğinden eminim ama bunu ispat edemem.  

Yazdıklarımdan tamamen özgürlükçü bir yapıda olduğum, yolun ortasında tam bir ilişkiye girin anlamını da çıkartmayın. Bozuşuruz sonra. Yemeği tabi ki yiyeceksiniz ancak ağzınızı şapırdattırmadan, mümkünse masada ve yemek bulamayan insanların gözünün önünde yemeyeceksiniz! Anladınız siz onu 😉 

Toplumda ki bir çok sorunun temeli cinsellik ve iletişim. Cinsellik ve iletişim ile ilgili eksikliklerimizi internet sayesinde çok hızlı tamamlıyoruz. Aşağıda ki paragrafta ki cümleleri daha önce de yazmıştım. Tekrar yazıyorum. Çünkü her konu buraya varıyor.

Savaşlar nasıl durur? Cevap tek cümlede… Kadın ile erkeğin sevişmesini öğrendiğinde, gerçek bir iletişim kurabildiğinde savaşlar son bulur. İki cinsin birbirinin arasında ki bütün sorunlar hallolduğunda savaşlarda duracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Bekliyorum