Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

23 Mart 2022 Çarşamba

Kur'an'ı Yakan Adam



"Kur’anı yakan adamın sonu" konulu bu video hakkında ki düşüncelerim. 

Videoda net göremedim. Yaktığı gerçekten Kuran’mı anlaşılmıyor. Ancak Kur’an olduğunu varsayarak yapılan 18.000 küsür yorum üzerine fikirlerimi yazacağım.

Yorumların %99’u Kuran yakan adama vurup tekme atan yiğitleri yere göğe sığdıramıyor. Cennet’te onları baş köşeye koyması için dilekte bulunuyor, elini – ayağını öpüyorlar. Şiddeti onaylayarak, Kur'an yakan kişiyi döverek dinimizi koruduğunu sanan geniş bir kitle var.  

“Uzun süredir böyle içimin yağları erimemişti. Ohhh emperyalist, katil, faşist, aşağılık medeniyeti bize medeni, melek yüzlü, demoktatik, hümanist diye yutturmaya çalışanlar utansın.” Yorum sahibinin içindeki yağlarının erimesi için şiddet görüntülerini izlemesi gerekiyormuş. Umarım formunu korumak için daha barışçıl bir yöntem bulur. Emperyalist, katil, faşist, aşağılık medeniyeti bize güzel yutturmaya çalışanlar kim? Bundan pek emin değilim. Her milliyetin iyisi iyi, kötüsü kötü. Her milletin geçmişi savaşlarla ve ölümle dolu. Bu konuda kimse melek değil ki zaten. Daha iyi yönetim kurmayı başarıp, ülkelerinde adaleti sağlayan, ekonomileri oturtanlar daha huzurlu bir yaşam sürdükleri gerçek ancak olması gereken noktada değil hiç birisi. Bilmiyorum yurt dışına çıkmadım şimdi yurt dışına çıkıp gelmiş gibi de yorum yapmak istemiyorum. Ancak yeryüzünde savaşlar varsa hiç kimse masum sayılmaz. Kimi savaşı tetiklemekten kimi de savaşlara karşı umursamaz, vurdumduymaz, davranmaktan sorumlu. Savaşçı yönetimleri destekleyen halklar sorumlu. Savaşçı yönetimler ise medyayı kullanarak halkı bu konuda ikna ediyorlar. Desteklemeyen halk sorumlu değil ama savaşı destekleyenleri ikna etmeye çalışmadığı için sorumluluk payı var. Bir şekilde herkes her şeyden sorumlu yani. Sanırım yorum sahibi Mevlana’nın şeyleri iki görme felsefesin’de ikiyi değil tek bakış açısında takılı kaldı. Batı’nında Doğu’nunda iyi yanları var eksik yanları var. Tekamüle devam ettiğimizden hataları yapa yapa yaşam denen yolda ilerliyoruz. Doğu – Batı diye ayırmadan daha evrensel mi baksak artık dünyaya.    

“Bu dünyada dersini aldın bence. Ama ömür dünyada yakıtı insan ve taş olan cehennemin dibinde inşallah sana ve cesaret verenlere bir yer ayrıldı” Bu yorum sahibi dersini aldığını düşündüğü birisini tekrar neden sonsuz bir cehennem ateşine gönderme gereği duydu ki? Şöyle dua etse ne kaybederdi? “Sana kötü olarak anlatılan Kur’anda ki hakikate ulaşıp, hidayete ermen, cennete girmen nasip olur inşallah” diye dua etse yorum sahibi ne olurdu? Neden iyiyi istemiyoruz da, hep ateşi, hep cezayı isteyip duruyoruz ki?

“Vay be koçum vay az bile etmişsin senin Allah’ına kurban. Ben orada olsaydım gırtlak borusunu keserdim her cezayı da seve seve çekerdim” Yorum sahibi potansiyel bir katil adayı. İçinde ki katil yanı ile derhal yüzleşip onu iyiliğe doğru evirmeli.

Videoya yapılan yorumlar arasında A ve B olarak isim verdiğim iki kişide karşılıklı yorum yapıyor aşağıda ki gibi :

A Kişisi 1: “Ben şiddetin hiçbir türlüsün desteklemiyorum. Kanun neyse o karar verir. Kuran öyle yücedir ki kimse savunmasa da  onun savunması ilk günden yapılmış bir kutsal kitaptır.”

B Kişisi 1: Cevap: Şiddet güzel değil cihad farzdır.

A Kişisi 2: Cihad derken insanın kendi nefsiyle olan cihadı mı? Yoksa bildiğimiz insan öldürmekten mi söz ediyorsunuz?

B Kişisi 2 : Cihadın türleri çoktur benim bahsettiğim her şeyin yegane sahibi olan Allah ayetlerinde bize şöyle bildirdiği olandı onlar sizle savaşmadıkça savaşmayın onlar savaşırsa onları öldürün hoşunuza gitmese de cihad size farz kılındı.

A Kişisi 3:  Sonuca gel! Adam öldürmeye cihad mı diyorsun? Eğer buysa her dini reddederim. Hiçbir din adam öldürmekten söz etmez. Hiç birinde yoktur. Aksini iddia etmek kafirliktir.

B Kişisi 3: Onları yakaladığınız yerde öldürün, sizi çıkardıkları yerden sizde onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-İ Haram civarında onlar sizinle savaşmadıkça sizde orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. İşte kafirlerin cezası böyledir! Güzel Kur'an Bakara Suresi 191. ayeti.  Senin zaten imanın yok dinden çıkmaya bahane arıyon onlar Müslüman ülkelerini bombalarken sen böyle karı gibi cihaddan yüz çevirirsin ancak.

A Kişisinin ilk yorumunu 18.000 yorumun içinde en barışçıl en mantıklı yorum yapan kişi ilan ediyorum. Kalp ona. 💗 Barış ve sevgi dolu dünya için umut dolmama neden oldu. Gerçekten söylediği gibiyse barışa ve esenliğe yaklaştırılanlardan birisi. İç huzurunu da sağlamaya başlamış. Ancak A Kişisinin 3.’ü yorumu hiçbir din adam öldürmekten bahsetmez demesi, aksini iddia edeni kafir ilan etmesi olmadı. Barışçıların düştüğü hata bu. Dünyaya tamamen barış ve sevgi gözüyle bakıyorlar. Zıttı yani şiddeti ve savaşı gördüğünde gelsin isyanlar, gitsin dini red etmeler, savaşçı olanları kafir ilan etmeler. Böyle olmuyor bu işler. Hakikat ne? Zalim ve cahil olarak yeryüzünde ki mecaramıza başladık. İyiliğe ve bilgeliğe doğru öğrendikçe,  farkındalığımız arttıkça yükseliyoruz. Yeryüzünde şu an %100 barışı sevgiyi içinde barındıran insan yok. İyilik ve kötülük arasında git gelli ruh halini deneyimliyoruz. Din’de cihat var. 1400 yıl önce ki vahşi doğası ağır basan insanlara karşı yaşam hakkını koruyabilmek ve inancını özgürce yaşabilmek için savaş açanlara karşı savaşmak farz kılındı. Kendisiyle savaşmayanla Müslüman savaşmaz ve ilk saldıran olmaz. Ama saldıran olursa alttan almaması gerektiğini, korkmaması, kaçmaması gerektiğini, en güzel karşılığı vermesi gerektiğini öğrenmesi için bu ayetler indirilmiştir.

B Kişisinin 1 ve 2. Yorumları doğru. 3. Yorumunda ise A kişisini imansız olmakla, dinden çıkmaya bahane aramakla, karı gibi cihaddan yüz çevirmekle suçlamış. Kadınlığı zayıflıkla ve kaçmakla özdeşleştiren cümlelere artık yer vermemeliyiz. Kadın ve erkek eşittir. Karşıdakinin imanını sorgulama hakkı bir tek Yaradana aitken kimse Tanrı’cılıkta yapmasın. Böyle bir yetkimiz yok. Kuran ayetlerini yorumuna yazmış olmak haklı yapmıyor maalesef..

Videoda olması gereken neydi? Kuran yaktığından emin olduğun kişinin elinden Kuran’ı alıp söndürmesi doğru hareket ama şiddete başvurması yanlıştı. Onlar sizle savaşmadıkça siz savaşmayın yazıyor ayette. Savaş olmayan Danimarka’da kitap yakmak savaş değil ki. Kitap bir maddedir. Kavramları karıştırmayın. Kuran yakmak ayrı savaş ayrı kavramlar. Kuran yakan kafasında kötü sandığı bir şeyi yakarak iyi bir şey yaptığını sanıyor. Kuran manadır. Manasını kimse yakamaz zaten. Yakan kişiye şiddet uygulayarak kafasında ki kötü olanı onaylamış oldular. Yakan kişiye birileri Kuran ve İslam hakkında kötü bir şey anlattı ki tepkisini gösteriyor. Bir Müslümana en doğrusunu davranmak yakışır. Savaş şu an Rusya ve Ukrayna arasında da var. Savaşların tek nedeni din değil, savaşlar sadece Müslüman coğrafyalarda yok. Savaşın nedeni öfkedir. Öfkeyi ise en iyi Allah'a düşman olanlar kullanırlar, öfkeli insanları birbirine kırdırır. Öfkeli insanlar bu kırdırma mücadelenin sonunda öfkenin zararlarını deneyimledikten ve canı yandıktan sonra merhamet ve zekaya doğru evriliyor. Bu dünyaya her şeyi, yanlışı, kötüyü deneyimlemek için geliyoruz.   Müslüman coğrafyaları İslam olsaydı zekasını kullansaydı, güçlü olsaydı, piyon olmasaydı bu savaşlar olmazdı. Zalim ile masum her zaman eşleşir. Zalimin yıkımının ardından masum güçlenir ve zekaya kavuşur. Müslümanlar hakiki İslamı yaşamaya başladığında güçlenerek ayağa kalkacak. 

Yorumlarda kafa kesmeye kadar gidenler var. Kafasını kestiğinde orda Müslüman - Hristiyan savaşına sebep olup başlatan oluyorsunuz. Savaşı ilk başlatan Müslüman olmaz. Düşmanı dost yaparak da imha edebiliriz. Kuranda ki savaş ayetleri savaşçı yapıdakilere acayip motivasyon sağlıyor. Arkalarına İslamı alıp içlerinde ki öldürme dürtüsünü ortaya çıkartıyorlar. Ancak İslam sizin arkanızda durmuyor bilesiniz. İçinizde ki zalimlik ve cahillik ile karşılaştırılacak bir hayat senaryosu yaşayacaksınız.

Videoda ki Kur'an yakan adam yanlış yaptı, arkasında durmuyorum. Hak vermiyorum. Dinini yaşayan insanlara karşı daha saygılı davranması gerekiyor. Müslümanların içinde dinini koruma güdüsü çok yüksek. Bu güçle karşılaşmak istemiyorlarsa daha hassas davranmalılar. Bayrak, kitap, din bu değerler için ölümü göze alabilecek çok yüksek motivasyonlu insanlar var.  Bu insanlar birde zeka ve hakikatle ile buluştuğunda dünya da çok şey değişecek... Dünyada ki bir çok insan için İslam bir gizem. Bu güce ve motivasyona şaşkınlıkla bakıyorlar. Geri ve çağ dışı imajımızdan kurtulup hakikatle buluştuğumuzda dünyada akın akın insanlar Müslüman olacak. Dünyaya barış gelecek. 

Hakiki İslam Allah katındaydı artık yeryüzünde. Bir çoğunun İslamın güncellendiğinden haberi yok. buRAK özDEMİR Lev-hi Mahfuz kitabını okumanızı ve güncellenmenizi tavsiye ediyorum.

 Hak geldi batıl zail oldu artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Bekliyorum