Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

11 Mart 2022 Cuma

Sevişmeyi Öğrenmenin Önemi

 

Savaşlar nasıl durur? Cevap tek cümlede… Kadın ile erkeğin sevişmesini öğrendiğinde, gerçek bir iletişim kurabildiğinde savaşlar son bulur. İki cinsin birbirinin arasında ki bütün sorunlar hallolduğunda savaşlarda duracak.

Yıllarca içi öfke dolu olarak hayat yaşamış bir kadın olarak söylüyorum bunu. Öfke dolu bir ortamda yetişmiş bir çocuğun tek bildiği iletişim dili de öfke oluyor. İçin öfke dolu olduğunda iyilikle yaklaşanlarda bile art niyet ve kötülük arıyorsun.  Bildiğin tek dil öfke olunca da içi öfke dolu insanlarla ortak nokta bulup onları kendine çekmeye, onlarla iletişim kurmaya başlıyorsun. İyi insanlar sana zavallı, sakin ve güçsüz geliyor. Gücü, öfke sanıyorsun.  İyi insanları kırarken, içi öfke dolu insanlarla da mücadele içine girip duruyordum. Bu inanılmaz yorucu bir süreçti. Ama yorulduğumun farkında da değildim. Çünkü hep bu mücadelenin içindeydim. Normalim buydu.  Tam bir kısır döngü…

Medyada bir ara çok haberi yapılan Özgecan öldürüldüğünde içimde inanılmaz bir öfke ve üzüntü hissetmiştim. Özgecan ile bir yanım kopmuştu sanki. Haksız yere bir gül soldurulmuştu. Onu öldüren kişi hakkında da internette araştırma yaptığımda tahmin ettiğim gibi bir aile ortamında yetiştiğini gördüm. Katilin ailesi de o kadar tanıdık bildik ki. Özgecan’ın katilinin babası da sürekli şiddet uygulayan adamın tekiydi. Katilin ablası ve annesi Özgecan’ın öldürülmesinden sonra ölüm tehditleri almaya başlamışlardı. Onların o haline de çok üzülmüştüm… Anne-kız yıllarca kocası-babaları tarafından şiddete maruz kaldıktan sonra oğlu-kardeşi yüzünden ölüm tehditleri almışlar, öldürülme korkusuyla birlikte ve toplumda herkesin nefret ettiği bir pozisyona gelmişlerdi. Dışlanmışlardı.  Katilin içinde ki öfke ile birebir empati yapabiliyordum. Bende bir aralar sokakta korku ve öfke yüklü olarak yürüyordum.  Birisi bana bir şey dese ya onu öldürür ya da çığlık atmaya hazır halde gezerdim. Öfke ve korku. Bu iki duygunun biri bile çok ağır iken ikisini birden sürekli hissetmek çok ağırdı. Öfke ve korku duygusu olaylara tarafsız gözle bakmanızı engelliyor,  sürekli savunma veya saldırı pozisyonunu almanıza neden oluyordu. Özgecan’ın katili ve babası hapiste öldürüldü sonra. Öfke kurbanları öfkeye kurban oldular.

Savaş bölgelerinde yoğun olarak hissedilen duygular. Korku ve öfke… Oralar da yaşanılanları hissedebiliyor musunuz? Anlayabiliyor musunuz?  Ukrayna, Irak, Afganistan, Suriye, Filistin … Bu toplumları oluşturan milyonlarca insanın karşılıklı hissettiği bu duygular… İnanılmaz ağır değil mi? Savaşın tarafı olanlar bunu anlayabilir mi? Anlasaydı taraf olur muydu? 

İnternet ile insanın zihinsel olarak çok geliştiğini düşünüyorum. Herkes eksik olduğu konular ile yüzleşerek gelişme sürecini deneyimliyoruz. Cinsellik, para, bilgi, duygu… Açığımız ne ise onu tamamlıyoruz. Parayı kontrol etmesini bilmeyenler oyun sitelerine paralarını kaptırarak parayı kontrol etmeyi öğreniyor, cinsel açlığı olanlar sürekli cinselliğin konuşulduğu- sanal olarak yaşandığı bu ortamda bu yönlerini köreltiyorlar. Bilgi açlığı olanların ise ihtiyacı olan bilgiler karşısına çıkıyor. Sorgulama ve empati yeteneği olanlar dibinde dibine düşüp güçlerini kullanabilirlerse güçlenerek çıkacaklar, açıklarını kapatacaklar bu ortamda. Tanrısallığa doğru hızla ilerliyoruz. Kendi iradelerini kendi eline alıyor farkında bile olmadan. Yaşanılan hiç bir şey ama hiç bir şey boşuna değil. 

Öfke ve korku yüklü insanların liderlik yaptığı dünya da savaş kaçınılmaz maalesef. Öfke, korku, zalimliğin çağı artık sona ermeli. Erecekte. Bununla ilgili hakikat bilgileri yeryüzüne geldi. Bilge insanların yetiştiği bir dönemden geçiyoruz. Çok yakın bir zamanda hakikat bilgilerini her yerde görüyor olacaksınız.  

Bilge, zeki ve barışçı olan insanları yönetimlere geçirecek sistemleri oluşturmalıyız. İnsanların karakter yapılarına göre ayrılıp uygun olduğu pozisyonlara getirildiği bambaşka bir sistem oluşturmalıyız… Oluşacakta…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Bekliyorum