Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

4 Eylül 2008 Perşembe

Feryalden alıntı

Yalnızlığın Tarifi
İnsanın kendi canıyla baş başa kalması, konuşmaya, paylaşmaya muhtaç olan insanın, kendisiyle konuşması, kendisine hatalarını söylemesi, kendi kendine gülmesidir yalnızlık. Kendi kendine yetmeyen insanın, yetiyormuş gibi yapmasıdır. İçten içe çöktüğü, ama hep güçlü durmasıdır. Yalnızlığa alışan için ise hayat daha zor. Ne insanlar içinde mutlu, ne kendisiyle.
Kimse yalnız değil, kimse yoksa kendisi dolayısıyla kendisini Yaradan Allah’ı var. Varda Yaradan kendisinin dışında birisinin varlığına şiddetle ihtiyaç hissettiriyor. Adem’in yanına Havva’yı yaratması misal olarak.
Allah’ım sen beni hiç bırakmadın, her an yanımdasın ama Ademi’de istiyorum artık.

5 yorum:

  1. Yanlızlık; insanın kendi kendine yetmemesidir..Cümlesi bence anahtar bir sözcük. İnsanın bir diğerine ihtiyaç duyması ise kendisinin dışında biri ile yapabileceği şeyleri kendisi ile yapamamasıdır..

    Kalem akışınız güzel yazmaya devam edin derim..Bende fırsat buldukça okuyup yorum yapmaya gayret edeceğim..:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de şöyle bir tarif getirmiştim yalnızlığa:

    http://posthane.blogspot.com/2007/09/yalnzlk.html

    YanıtlaSil
  3. ALLAH KİMSEYİ YALNIZ BIRAKMASINN .
    NE GÜZEL BİR ANLATIM OLMUŞ DSTUM..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Hüseyin Soykök ve Karanlık ve Nurcan'ım Ziyaretleriniz beni çok mutlu etti.
    Yazmaya yeni başladım. Yıllardır kafamda uçuşan düşünceleri artık kaldıramıyorum, paylaşmaya ihtiyacı hissediyorum. Beğendiğinize sevindim Hüseyin ÖZKÖK.

    YanıtlaSil
  5. BUNU KENDİNE İTİRAF ETMİŞTİN BELKİ ÇOK ZAMAN OLDU AMA KESİN OKUYUCULARINA VE TANIYANLARA YENİ İTİRAF EDİYORSUN. BU KANIMCA BÜYÜK BİR GELİŞME. ALLAH HAYIRLI ZAMANDA NASİP ETCEK SANA ADEMİ EMİNİM. ALLLAH HAYIRLI İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN HADİ YALNIZIM EVLENİM DEYİP EVLENİLMİYOR BİLİYORSUN HERŞEYİN ZAMANI YÜCE ALAH TARAFINDAN BELLİ. O ZAMANI BEKLEEMELİSİN... AMA BEKLERKENDEE NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ BİLİYORSUN ŞU ÜSTÜNDEKİ EVLENMEYECEK HEM DE ASLA EVLENMEYECEK KIZ İMAJINI AT DAHA OK SEVGLİRERRRRRR ASLINDA HİSSETTİKLERİNİ YÜZÜNE YANSITAMIYORSUN PROBLEM O BENCE.... İNSANLAR EMİNİM SANA YAKLAŞMAKTAN TIRSIYORDUR.. BUNU EN İYİ BEN ANLARIMM DOSTUM BY

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum