Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

6 Kasım 2010 Cumartesi

Bilgenin Aşkı

Aşkı merak eden kadın Bilgeye yaklaşır ve sorar: Sevgili Bilge aşk nedir? Bilge cevaplar: "Aşk, evrende uçmaktır. Şartlar ne olursa olsun karşı çıkıp direnmektir. Engelleri ısrarla aşmaktır ve inadına yoluna devam etmektir. Mutluluğa giden yoldur AŞK. Aşk, cennetin anahtarıdır. Var olan bütün alışkanlıkları geride bırakmaktır. İrade ve mantığın bittiği yerdedir. Vakti geldiğinde göçmen kuşlar gibi uçmaktır. Acı veren mutluluktur AŞK. Yaratıcıdır, yoktan var edendir. Aklın savaşamadığı şeydir AŞK. " Bilgenin bu sözleri kadını çok etkilemiştir. Kadın Bilgeye derki:
"Sevgili Bilge demek ki ben bu zamana kadar hep aşık olduğumu sanmışım ama yanılmışım. Sizin aşk anlayışınız çok farklıymış.` ` Bilge gülerek cevaplar:
``Güzel bayan, bastırılmış duyguları ve arzuları aşk ile karıştırma! Bedenlerin aynı çatı altında yaşaması aşk değil bir ihtiyaçtır. Aşk ruhların sonsuza kadar birleşmesidir. Ayrılık söz konusu değildir. İnsanoğlu bir takım dürtülerin adına aşk diyor. Aşk hayvanlara özgü bir şey değildir. Dürtülerin adı aşk olsaydı maymunlar şair,eşekler ozan olurdu.``   Aşık kadın güler ve Bilgede gülmeye başlar. Kadın Bilgeye aşık olmuştur. Bir süre sonra aşık kadın hüzünlenir. Bilge merak eder ve sorar:
``Güzel bayan neden hüzünlendiniz? Güzel yüzünüze hüzün yakışmıyor.`` Aşık kadın cevaplar:
``Galiba ben size aşık oldum.`` Uzun bir zamandır kadına platonik aşk duyan Bilge aşık kadına derki: "Nihayet beni fark ettiniz. Size olan ölümsüz aşkımı anlatamam`` Kadın yine hüzünlenerek Bilgeye derki: ``Ama aramızda engeller var. Aşkım ruhlarımız nasıl sonsuza kadar birleşebilir ki?`` Bilge cevaplar: ``Ruhlarımızın sonsuza kadar birleşmesi için birlikte ölmeliyiz. İstersen güzel bayan şu hazırladığım zehiri içebiliriz.' '  Aşık kadın Bilgeye bakar ve aşkın vermiş olduğu heyecanla gülümseyerek oradan uzaklaşır.
Bilge ise her zaman yaptığı gibi Dünya ile ilşkisini kesip, başını önüne eğip düşünmeye başlar.

1 yorum:

  1. bilge utopik bir kurguya dayanarak aşkını dile getirmiş..soyut anlamda..

    her soyut mananın bir elbisesi olmalıdır bence..o elbise de somutlaştırmak olabilir..yani ne ütopik-platonik kalacak kadar soyut olmalı ne de hislerin ötesinde somut olmamalı..soyut soyut kaldığı sürece ütopyadan ötesinde varlık gösteremez..adı üstünde soyut kalır..

    aşk bence bilgenin anlattığından daha fazlasını kapsayan bir his..bence kadın, aşık olduğunu iddia eden bilgeden daha fazla aşkı duyumsamış..aşkını kaybetmemek için ölmek fikrini kabullenmemiş..
    bilgelik derin hisleri yaşamayı gerektirir,kavrulmayı,acı çekmeyi,hasreti,yanmayı beklide kül olmayı..

    eğer kadın bu teklife evet deseydi ne bilgenin bilgeliğinden bir eser,ne kadının aşkından bir zerre kalmazdı..

    bilge eğer bilgeyse,kadının sayesindedir:P

    aman yazdığımı anlayan beri gelsin:):P

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum