Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

17 Ekim 2008 Cuma

Bir boru ile çiş nasıl yaptırılır?

Yeni nesiller bilmez ama bende dahil, bütün kardeşlerim kundağa sarılıp büyüdük. Eskiler kundağa sarılan bebeklerin elinin, ayağının daha düzgün olacağını düşünüp, kat kat bez parçalarına sararlarmış. Bir etkisini gördün mü? diye sorarsanız; yok valla bir faydasını görmedim... Hala yamuğum.... Belkide doğduğumda daha düzgündüm kim bilir?
Bu fotoğrafı görünce aklıma üniversiteden bir arkadaşım geldi. Arkadaşım küçükken, ailesi bahçe işleriyle uğraşmak zorundalarmış. Onuda ayva ağacının dibine oturturmuşlar. " O kadar sakin ve mal bir çocukmuşum ki.... Akşama kadar o ağaçtaki ayvalara bakarmışım, ayvalar elimde oynarmışım" derdi ve bu konu üstüne bir sürü espri yapar gülmekten ölürdük.
Çalışmak zorunda olup, çocuklarıyla ilgilenemekten dolayı sevgisiz ve ilgisiz büyüyen yurdum çocuklarına üzülmemek elde değil. Bu durumu belgeleyen traji komik bir fotoğraf. Çocuğumuz beşikten düşmesin diye sıkıca bağlanmış ve çişini bir boruyla aracılığıyla küçük bir kaba yapmasını sağlayan pratik bir düzenek....
İç ses:İlerde kullanılabileceğim bir düzenek aslında... Öğrendiğim iyi oldu

3 yorum:

  1. Ufağına çözüm tamamda ya büyük ne olacak..onun içinde alttan bir delik açıp aşağıya su dolu bir kova mı koyacaklar...

    :)))

    YanıtlaSil
  2. Annemde buna benzer birseyler anlatmisti bana:)Eskiden altina hatta kova gibi birsey konulurmus bu besiklerin, bez yikamaktansa öyle yaparlarmis hem bez bile yokmuski bezlemeye eski giysileri yirtip falan, yaa simdi cocuk büyütmek cok kolay der annem hep:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum