Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

10 Ekim 2008 Cuma

Türkiye Nasıl Kurtulur?


Erkek meleği(yanımdaki stajyer öğrenciyi) Türkiye'nin kurtarıcısı olacak düşünüyordum. Bu düşüncem boş mu çıktı dolumu anlamadım.. Çok meraklı, 3 gündür soru yağmuruna tuttu beni. Bir evrağın, nasıl işlem yapılacağı üstüne fazla takılmıyor. Sistemi merak ediyor... Sağlık Kurumunun malzemeleri nereden gelir, nereye gider? Kağıt ve zaman israfını gerektiren bu çalışma sistemine ben gibi oda ilk günden itiraz etti.

Dün bir ara bilgisayardan Aşık Veysel'in bir hikayesini okuyorken, bir şeyler söyleyerek okumamı kesti. Söylediklerinin pek mantıklı bir yanı yoktu. Meleklere hikaye hakkında ne düşündüklerini sorduğumda da Erkek Melekten çok farklı yorumlar aldım. Gözümde büyütmüşüm, o daha henüz bir çocuk... Yaşına göre davranıyor, tıpkı benim erkek kardeşim gibi.

Galiba ben insanlardan fazla şey bekliyorum, sonrada hayal kırıklığına uğruyorum. Hayallerimde ki tüm iyi özellikleri karşımda ki insana yüklüyorum, o özelliklerin onda olmadığını gördüğümde ise hayal kırıklığına uğruyorum. Erkek melek sadece bir örnekti. Mükemmeliyetçi yanımda var ama ben mükemmel değilim ki başkalarından mükemmel olmalarını bekleyeyim. Türk mantığıyla düşündüm. Türkiye'nin kurtuluşunu bir çocuktan bekledim.

Bir zamanlar Mustafa Kemal ülkeyi düşmanın elinden kurtardı ve ülkeyi baştan başa reformlarla değiştirmişti. Devrini kapattı ve bu dünyadan göçüp gitti. (Allah rahmet eylesin) Hala onun canlanmasını ve bu ülkeyi kurtarmasını bekliyoruz.... Halbuki o gelmeyecek, biz gideceğiz....

Kurtuluş bir kişide değil bunu anlamam(ız) gerek. Atatürk; Anadolu insanında ki dağınık özgürlük düşkünü ruhları bir araya getirmeyi başardı. Milletçe kazandılar bu zaferi....

Birbirimize muhtacız, birbirimizi sevmemiz ve hep birlikte yol almamız gerek.....
Erkek melek; omuzlarına taşıyabileceğinden fazla yük yüklediğim için üzgünüm.... Sen bir çocuksun, büyüyeceksin....(Allah'tan bu yükten haberi yok)

4 yorum:

  1. Hatice bak bakalım acemimiyim..Namı diğer ilham perisi:))
    görüşürüz beklerim her zaman..Profilden diğer bloğuma bak ..Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. :))) ay alemsin yaaa ... kime neyi öğretmeye çalışmışım bennn :)))

    YanıtlaSil
  3. "Bir zamanlar Mustafa Kemal ülkeyi düşmanın elinden kurtardı ve ülkeyi baştan başa reformlarla değiştirmişti. Devrini kapattı ve bu dünyadan göçüp gitti. (Allah rahmet eylesin) Hala onun canlanmasını ve bu ülkeyi kurtarmasını bekliyoruz.... Halbuki o gelmeyecek, biz gideceğiz...."

    Aslında onun fiziksel olarak canlamasını değil ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK ( DEYİM NORVEÇ DİLİNDEN ALINTIDIR:)diye kısaca özetlenebilen olaylara ve dünyaya bakış açısının ülkenin sosyal, siyasi ve ekonomik hayatına hakim olmasını bekliyoruz...
    ...
    Asıl mesele şu ki bunun için ne yapıyoruz..HİÇ...İşte asıl mesele bu..!!

    YanıtlaSil
  4. erkek meleğin daha pişmesi gerek sanırım hayatın içinde:)yani seninide dediğin gibi erken kurulmuş bi cümleydi,ama buda demek olmuyorki öyle biri olamaz,yaşayıp görücez,herşeyde olduğu gibi,birlik konusundaki cümlenede katılıyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum