Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

20 Ekim 2008 Pazartesi

Erkek Nasıl Konuşturulur?



Erkeğin temel psikolojik ihtiyaçlarından bir tanesi, bağımsızlık ve özerk olma ihtiyacıdır. Erkek bir kadına yakınlaştığında birden bağımsızlığının gittiğini düşünmeye başlar ve kendisini geri çeker. Bu geri çekilişte kadın onun üzerine giderse geri çekilme kovalamacaya döner. Kadının kendisine fırsat tanıması hâlinde belli bir süre sonra eşinin sevgi ve yakınlığına yeniden ihtiyaç duyacağından geri gelecektir.
Erkekler konuşmak için konuşmazlar, konuşmak için bir nedenleri olmalıdır. Zamanlama ve yaklaşım biçimi uygun ise konuşmaya başlarlar. Konuşması için bir erkeğin ilgi alanını bulmak gerekir. Erkek konuştuğunda suçlandığını veya baskı altında olmadığını hissederse yavaş yavaş açılmaya ve iletişim kurmaya başlar. Erkeği olduğu gibi kabul eden ve bunu hissettiren kadın, eşinde olumsuz duygular uyandırmadığı için aranan eş olur.
Erkek geçici bir sessizlik ve yalnızlıktan sonra kadına döndüğünde kadın onu suçlar ve eleştirirse erkek gerçek duygularını bastırır ve iletişim bozulur. Cezalandırıldığını hisseden erkek, geri dönmek istemez, konuşmaktan, ilgi ve sevgi göstermekten kaçınır.
Kadın Psikolojisi (Prof. Dr. Nevzat Tarhan /Sayfa 31)

2 yorum:

  1. Yine doldurmuşsun sayfanı, şimdi okumaya başlayacağım.
    Bloğumda sana bir ödülüm var, alırsan sevinirim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. son paragrafı etrafta birilerinde görmüştüm sanki,aynen burdaki gibiydiler,iletişim kurabilmek için,güleryüz anlayış sabır gerek ve birbirini yargılamamak tabikide,iki taraf içinde ayrıca,,

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum