Görev Beni Çağırıyor... Seni de...

14 Ekim 2008 Salı

Siyah ve beyaz...


Herşey ya siyah olacak, ya da beyaz.

Siyah kadar gözü kara olacak yada pamuk kadar beyaz ve saf. Arada kalmış renkleri gözüm görmüyor bile . Gözümde onlar "ne olduğuna karar verememiş renk kalıntıları". Özlerini beyazdan ve siyahtan almışlar, ne siyah kadar asil ne de beyaz kadar kirletilmemiş olabiliyorlar.

Sevemedim ara renkleri... Hayatımdan çıkarmak istiyorum, ara renkli karakterli insanları. Ne olduğunu bilmeyen, ne olmak istediğine karar veremeyen arada kalmış insan kalıntılarını.

Her yer siyah ve beyaz olmalı. Siyah gibi karaysa; bunu belli etmeli, insanlara gerçek yüzünü gösterebilmeli. Karayı beyaza çevirmeye çalışabilmeli gerektiğinde... Beyaz gibi çabuk kirlenebiliyorsan ve kırılabiliyorsan bunu parlaklığınla gösterebilmelisin ki insanlar seni kırmamak için ne yapacağını bilmeliler.

Sevemedim ara renkleri, anlayamadım onları.

Her şey ya siyah olmalı yada beyaz..... Ya siyah gibi her şeyi içinde saklayabilmeli, ya da beyaz gibi içinde ne var ne yok gösterebilmeli.
Sevemedim ara renkleri, anlayamadım onları...

3 yorum:

  1. Bence her rengin saf hali veya katışık hali en güzelidir..Dünyayı sadece siyah ve beyaz görsek idik yada bu renk cümbüşünü kaybetsek idik nasıl olurdu kimbilir..Kırmızı, Mavi, Yeşil, Turuncu ve milyonlarca ton renk yok..Can sıkıcı ve iç karartıcı olmazmıydı...İnsanların geceyi pek sevmemeleri bu yüzden değil mi..Yada kutupların çıldırtan beyazlığı...
    ..
    Yıllarca tecrit hayatı yaşamış bir mahkuma sormuşlar..Özgürlük nedir diye ? Cevabı: - Seçeneklerinizin olmasıdır.. demiş..
    ..
    Bence bize ister doğru gelsin isterse yanlış..hatta kötü, tehlikeli bile bulsak..Her karakter, her yarım kalmışlık, tam olmuşluk vs...bir renktir..İşte bu renkler bize daha iyi bir dünya görüşüyle hayatı ve kendimizi daha iyi anlamamızı sağlar..
    Bence asıl mesele Özgüvendir...Yani; Diğer renkleri yadsımak aslında kendi rengini kaybedeceğin korkusu taşımaktan ileri gelir..Oysa; diğer renklere karşı bu kadar sert durmazsak onları tehdit unsuru olarakta görmeyiz..Böylece hem kendimizi daha güvende hisseder hemde daha çatışmasız ve huzurlu bir iç dünyada yaşarız..

    sevgilerimle
    :))

    YanıtlaSil
  2. o ruh haliyle bir edebiyat yapayım demiştim...
    yoksa renksiz, tekdüzelik beni boğarrrr

    yazı olarak nasıl?

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı Bekliyorum